AFFA


Go to content

Holland

Øl anmeldelser

Med Tyskland mod øst og Belgien mod syd kunne man tro at de hollandske bryggerier ville have nydt godt af den positive indflydelse fra naboerne. Men desværre har det ikke altid været sådan og man kan med en vis ret hævde at mens de belgiske bryggere koncentrerede sig om kvalitet så har de hollandske foretrukket kvantitet. Men ølbrygningen er for tiden ved at undergå en renæssance og mindre bryggerier vender tilbage til traditionelle bryggemetoder.

Statistik

Total Produktion 25.124.000 hektoliter om år

Forbrug pr. indbygger 81 liter om året

Berømte bryggerier Bavaria Brouwerij NV; Bierbrouwerij de Koningshoeven; Heineken Brouwerij BV; Oranjeboom Bierbrouwerij.

Berømte produkter Bavaria Premium Pilsner; Christoffel Robertus; Grolsch Premium Pilsner; Heineken Pilsner.

Beskrivelse

Anmeldelse

De Molen Rasputin er sort/brun med et rødt skær og et stort, cremet skum.
Duften er præget af ristet malt, lakrids, mørk frugt, citrus og gær. Smagen har en let sødme, noter af ristet malt, lakrids, en humlet bitterhed, citrus, frugt og der er en tør bitterhed med et gensyn med lakrids og gær.

Alkoholprocent 10,7%

Serveringstemperatur 15°

Affa har vurderet denne øl til 5 ud af 6 mulige flasker.

De Molen Cuvè er en helt særlig aftapning af De Molens Cuvee no.1: Resterne fra det store træfad der kunne ses og smages fra på ølfestivalen. Øllet er meget aromatisk med et pift af citrus og en mørk undertone. Er lageret i seks måneder på egetræsfade.

Alkoholprocent 12,7%

Serveringstemperatur 15°

Affa har vurderet denne øl til 3 ud af 6 mulige flasker.

De Molen Hel & Verdoemenis er sort og skummet er cremet. Duften er præget af chokolade, egetræ og lakrids. Smagen har en let sødme og noter af ristet malt, chokolade, lakrids, let garvesyre fra egetræet, vanilje og let blomme. Den er fantastisk harmonisk og en helt igennem dejlig øl.

Type Imperial Stout

Alkoholprocent 10,2%

Serveringstemperatur 15°

Affa har vurderet denne øl til 4 ud af 6 mulige flasker.

De Molen Ruig & Rood er en mørk, rød-gylden øl med et stort, cremet skum. Duften er præget af sødme, lyng, gær, malt og frugt. Smagen har sødme og en grapepræget humle, karamel, malt, lette krydderier og gær. Alkoholen mærkes som en varmende fornemmelse.

Type Irish Red Ale

Alkoholprocent 9,5%

Serveringstemperatur 10°

Affa har vurderet denne øl til 4 ud af 6 mulige flasker.

De Molen Borefts Stout er en almindelig stout men en lille smule stærkere end de fleste engelske og irske stouts. Denne øl vandt en pris for til "Great British Beer Festival 2005". Dette er ikke bare en ølfestival men Europas største ølfestival med over 40.000 besøgende på 5 dage.

Type Stout

Alkoholprocent 7,7%

Serveringstemperatur 10°

Affa har vurderet denne øl til 3 ud af 6 mulige flasker.

Forside | Foreningen | Galleri | Temaer | Øl anmeldelser | Øl | Aktiviteter | Site Map


Copyright 2008 AFFA | beeraffa@gmail.com

Back to content | Back to main menu