AFFA


Go to content

Prag

Temaer > Øl-ruter

Byen Prag er en af verdens største øldestinationer. Og hvor kunne man bedre lægge ud end på Det Gamle Torv (Starom?tske nám?sti), hvor man også finder det berømte astronomiske ur fra det 15. århundrede - et af verdens ældste, endnu fungerende ure. Der ligger mange værtshuse rundt om torvet og de har alle borde og stole ude foran under parasoller.

En kort spadseretur væk finder man det dramatiske Krudttårn, som er bygget i 1475 i forbindelse med an af Prags 13 byporte. I nærheden finder man også det imponerende Karlsbro fra det 14. århundrede. Gå over og se Na Kampe, hvor Hollywood-stjernen Tom Cruise som special agent Ethan Hunter sprængte en bil i luften i filmen Mission Impossible 3. på denne side af broen er der lidt mere stilfærdigt end i Den Gamle By. Na Kampe huser adskellige nye barer der er åbnet i området i de senere år.


1. Det Gamle Torv
Her er det muligt at sidde udendørs og smage på øllet, mens man betragter de tusindvis af besøgende, der nu flokkes til den tjekkiske hovedstad. Der er ofte optræden med folkemusik og dans.

2. U Zlatého Tygra
En af de Den Gamle Bys ældste og mest atmosfærefyldte værtshuse. U Zlatého Tygra er fyldt med små borde, der altid synes besat med lokale i dybe, intense samtaler, så forbered dig på at komme til at stå op. Det er tilholdsstedet for forfatteren, den tidligere præsident Václav Havel, og tidligere præsident Clinton har også fået en øl her. Den ufiltrerede Pilsner Urquell siges at være den bedste i hele Prag. Husova 17, Prag.

3. U Pinkasú
I 1843 blev U Pinkasú det første værtshus i Prag, der serverede Pilsner Urquell, og den fås her stadig den dag i dag. Værtshuset blev reddet fra lukning i 2000, da det blev gennemgående renoveret. En senere modernisering har åbnet mere af bygningen. Jungmannovo nám, 16/15, Prag.

4. Novoméstský Pivovar
En art deco-indgang fører de besøgende ned ad et stræde med butikker til dette værtshusbryggeri med fine træpaneler. Her fås ufiltrerede lys såvel som mørk øl. Maden er tjekkisk med specialiteter såsom gullasch, kalkunsuppe og stegt svineskanke. Vodickova 20, Prag.

5. Pivo Dum
Denne restaurant og bar domineres af skinnende kobberkedler. Der serveres traditionel, tjekkisk øl såvel som andre, interessante typer - herunder en sur kirsebærøl, en kaffeøl samt samp - en ølchampagne. Grupper kan bestille otte øl for prisen af syv, og de serveres i store, girafagtige glas. Man kan også få en bakke med prøver på otte øl. Jecná/Lipová 15, Prag.

6. U Flekú
Her er måske for mange mennesker, og det vrimler givet med turister, men man må ikke gå glip af U Flekú. Ølbrygningen begyndte her i 1499, og det siges at være verdens ældste værtshusbryggeri. Den består af flere store rum, her under et til det højlydte messingorkester. Det har et lille museum og daglige omvisninger. Det fremragende husøl er Flekovsky tmavý ležák. Kremencova 11, Prag.

Forside | Foreningen | Galleri | Temaer | Øl anmeldelser | Øl | Aktiviteter | Site Map


Copyright 2008 AFFA | beeraffa@gmail.com

Back to content | Back to main menu