AFFA


Go to content

Belgien

Øl anmeldelser

Belgien er hjemsted for flere typer og varianter af øl end noget andet land i verden. Det er her man finder de berømte, autentiske trappistøl, som brygges under streng kontrol på seks klostre- Chimay, Orval, Rochefort, Westvleteren, Westmalle og Achel og kun de har ret til at anvende betegnelsen trappist på deres etiketter. Belgiens bryggerier er med rette stolte over det enorme udvalg af øl der produceres inden for grænserne og eksporteres til hele verden. Belgien er et vigtigt rejsemål for enhver øl-elsker som planlægger ferie.

Statistik

Total Produktion 15.650.000 hektoliter om året

Forbrug pr. indbygger 98 liter om året

Berømte bryggerier Artois; Brasserie du Bocq; Brasserie de Rochefort; Brouwerij Duvel Moortgart NV; Brouwerij van Hoegaarden; Lindemans Farm Brewery; NV Brouwerijen Alken-Maes Brasseries SA

Berømte produkter Duvel Verde; Grimbergen Blonde; Hoegaarden; La Gauloise Blonde; Lindemans Guauze; Leffe Brune; Mort Subite; Satan Gold; Stella Artois

Beskrivelse

Anmeldelse

Corsendonk Pater også kaldet abbey brown ale bliver brygget af ristet malt, derfor den dybe mørke rødbrune farve. Denne øl er top-gæret, og eftergæret i flasken. Øllen har en letgenkendelig duft; gæret, frugtig og en smule røget. I smagen har den toner af portvin, rosiner og mørt chololade. Corsendonk Pater Dubbel bliver brygget hos Van Steenberge, som ialt brygger 55000 hl forskelligt øl årligt. Heraf er de 70% top-gæret øl.

Type top-gæret Brown ale

Alkoholprocenten er på 7.5% vol

Serveringstemperaturen er mellem 8-10 °C


Affa har vurderet denne øl til 6 ud af 6 mulige flasker.

Chimay Rouge er den oprindelige øl fra klosteret der blev brygget første gang i 1862.
Øllet har en dyb mahogni farve og udvikler en kraftig skumkrone der har et let skær af øllets farve. Øllet har let frugtig og sødlig smag. Den starter let sød og maltet og slutter med en hvede, gær og frugtig abrikosagtig finish. Humlebitterheden fornemmes diskret.

Type Trappist

Alkoholprocenten er på 7 %

Serveringstemperaturen er mellem 7-10 °C

Affa har vurderet denne øl til 5 ud af 6 mulige flasker.

Trappistes Rochefort 8 er en øl for alle tilhængere af dunkel og mørk øl. Smager helt fantastisk godt, og er i sig selv et helt måltid. Øllet har en dejlig sødelig smag, og samtidig giver de 9,2% øllet så meget fylde (uden at virke sprittet), at denne øl er en af de bedste i dette felt. Har et dejligt fast skum. Harmonien mellem det søde og det bittere er perfekt. Farven er uklar brunlig da Rochefort eftergærer på flaske og skummet er også brunligt.

Type Trappist Tripel

Alkoholprocent 9,2 %

Serveringstemperatur 10-12 °C


Affa har vurderet denne øl til 5 ud af 6 mulige flasker.

Gouden Carolus Triple har en forædlede karakter, med en ren og kraftig smag, som vil fortrylle dig. Den er modnet liggende i vor kældre og på flasker, og garanteres brygget kun på lyse malte. Det er traditionelt overgæret og er 100% ren. Gouden Carolus Triple har en enestående farve og en kraftig smag grundet det velbalancerede brug af humle.Trods moderne bryg-teknologi er denne trippel brygget efter de helt gamle traditioner. De fineste bygmalte og humletyper, overgæret, upasteuriseret og ufiltreret. Eftergærer på flasken. Meget frugtagtig og fyldig. Velegnet til røde bøffer.

Type Trippel

Alkoholprocent 9 %

Serveringstemperatur 8-10 °C

Affa har vurderet denne øl til 4 ud af 6 mulige flasker.

Forside | Foreningen | Galleri | Temaer | Øl anmeldelser | Øl | Aktiviteter | Site Map


Copyright 2008 AFFA | beeraffa@gmail.com

Back to content | Back to main menu